Hoe financier je de aankoop van een huis

Wilt u de aankoop van uw huis financieren, bijvoorbeeld omdat u eigen middelen beschikbaar heeft en u kapitaal op wilt bouwen in uw eigen woning? Zorg ervoor dat u een woonkrediet afsluit, maar dat u daarnaast gebruik maakt van eigen middelen. Dit biedt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld de rentelasten te drukken en er daarnaast voor te zorgen dat u een aantrekkelijk rendement op de woning kunt maken. Bovendien heeft u een deel van uw kapitaal beschikbaar, bijvoorbeeld om te investeren in een vastgoedfonds dat er beschikbaar is.

Woonkrediet afsluiten

Het is bij het financieren van uw eigen huis verstandig om in ieder geval goed te kijken naar de mogelijkheden van een woonkrediet. Het is een vorm van geld lenen, al is het van belang om er rekening mee te houden dat er sprake is van een onderpand. Uw woning biedt de kredietverstrekker de zekerheid dat u het geleende geld ook daadwerkelijk terug kunt betalen, waardoor u er zeker van kunt zijn dat de rente een stuk lager uit zal vallen. Over het algemeen betaalt u maar een paar procent rente over de totale lening en kunt u daarnaast gebruik maken van de fiscale voordelen. Om zeker te zijn dat je de lening kan verkrijgen kan je je best goed voorbereiden...

Eigen geld inbrengen

Het is desalniettemin verstandig om ook eigen geld in te brengen op het moment dat u besluit om een eigen woning aan te kopen. U zorgt er op die manier voor dat het bedrag dat u leent, lager ligt dan de prijs waarvoor u de woning koopt. Dient u de woning snel weer te verkopen? Dan zal de bank niet het risico lopen dat niet de totale lening wordt terugbetaald. Dit leidt tot een lagere rente voor het woonkrediet, waardoor u de financiering voor de aankoop van uw woning op een meer voordelige manier uit kunt voeren.

Fiscale voordelen

Het zijn de fiscale voordelen van een woonkrediet die het aantrekkelijk maken om dit af te sluiten, zelfs wanneer u voldoende kapitaal beschikbaar heeft om de woning met eigen geld te betalen. U kunt er in plaats daarvan beter voor kiezen om toch een hypotheek aan te gaan en de eigen middelen slechts deels te gebruiken. Indien u het geld toch graag van uw bankrekening af wilt halen om een investering te doen, kunt u beter kiezen voor een vastgoedfonds. Op die manier zorgt u voor een uitstekende investering en maakt u maximaal gebruik van de fiscale voordelen die er beschikbaar zijn.